Jesienne kiszonki – spis treści

Zakładka Jesienne kiszonki podpowiada, co można i co warto kisić jesienią. Mogą to być krótkotrwałe fermenty, takie do szybkiego spożycia, ale przede wszystkim .z jesienią kojarzy się gromadzenie obfitych zapasów na zimę. Jesienna szczodrość świeżych, tanich warzyw i owoców skłania nas do gromadzenia kiszonych zapasów na zimę. Jesienią odbywają się także bardziej lub mniej obfite grzybobrania, a grzyby również można kisić. Poniżej znajdziesz spis treści z linkami do poszczególnych artykułów na blogu. Powinien Ci on ułatwić znalezienie potrzebnego wpisu, bo jest ich coraz więcej i wciąż przybywają nowe, można się pogubić 🙂jesienne kiszonki

Wśród podpowiedzi na jesienne kiszonki znajdziesz następujące wpisy:

Ogórki, cukinie, dynie:

Buraki:

Kapusta:

Warzywa psiankowate – pomidory, papryka i inne:

Warzywa rozmaite:

Kiszonki mieszane:

Kiszone i fermentowane owoce:

Grzyby: